19-07-2021

UPOZNAJ SVOJE SRCE

Osluškujete li svoje srce?

Da li radosno skakuće ili nosi sav teret ovog sveta?

Pozivam vas da se od 3.8.-10.8.2021. družite sa svojim srcem. Radićemo vežbe i meditacije, terapeutske vežbe za eleminaciju stresa, duboke relaksacije, čistićemo srčani energetski centar. Koristićemo tehnike hatha i kundalni joge kao i razne druge metode.

 

Značaj srca prevazilazi njegove fizičke funkcije i igra vrlo bitnu ulogu u energetskom, emocionalnom i spirituelnom životu jedinke.

Prema kineskoj tradicionalnoj medicini leto je period vladavine meridijana srca. Njegov par je meridijan tankog creva. Ukoliko je prisutan problem sa srcem često pati i gastrointestinalni trakt, posebno tanko crevo.

Dakle, odličan je trenutak da se pozabavimo srčanim energetskim centrom!

Kada je srce zdravo osećamo radost, unutrašnji mir, harmoniju, saosećanje, zahvalnost, obilje, sposobni smo da ostvarimo zdrave odnose sa drugim ljudima.

U suprotnom je prisutna tuga, strah, nedostatak poverenja usled čega dolazi do isključenosti iz života, emocionalne distanciranosti, loša je cirkulacija, ten postaje sivkast, oči zamućene, izraženo je znojenje, prisutan je hroničan umor, zaboravnost, haotične misli.

Zajedno sa trećim energetskim centrom – ovaj centar je najvažniji za svako iceljenje i duhovni razvoj. Ukoliko osećate da postoji ipak nešto mimo fizičkog i opipljivog i želite da vašu praksu prilagodite toj suptilnoj prirodi bića,  svakako je poželjno da krenete od ovog energetskog centra. Radićemo upravo na njegovom osvešćivanju i čišćenju.

Srčani centar može biti zatvoren: logika upravlja životom, emotivna hladnoća prema sebi i drugima. Usled emotivnog bola zatvaramo se i povlačimo u donje centre. Nema bliskosti sa drugima jer se plašimo da će otkriti u nama nešto što nam se ne dopada. Nežnost se posmatra kao slabost. U osnovi ponašanja je nepoverenje. Život je obojen tugom. Iz prevelikog bola rađa se mržnja pa i agresija, potreba da se naudi sebi ili drugima

Previše otvoren centar: ne postoji centriranost pa se energija rasipa i traži se oslonac u drugima. Osoba uglavnom ima utisak da više daje nego što dobija pa otuda očaj i povređenost. Sindrom bespotrebne žrtve. Ljubav koja uslovljava i guši.

Kada je srčani centar izbalansiran više bivamo nego što se trudimo. Ovo je mesto velikog preobražaja, prihvatanja sebe i sveta oko sebe. Sposobni smo da sagledamo širu sliku i oprostimo. Prisutna je tiha radost. Eto tek tako, bez razloga!

 

Kada:

03.08. 20:00-21:30

04.08. 20:00-21:30

06.08. 20:00-21:30

08.08. 07:30-09:00

10.08. 20:00-21:30

Snimak časa ostaje raspoloživ 24 sata.

Mesto: zoom

(Letnja) cena: 50 Evra

Na poklon dobijate energetski rad na unutrašnjem detetu ili unutrašnjim roditeljima, po vašem izboru.

Radujem se druženju i zajedničkom energetskom radu! Vidimo se!

Za prijavu klikni OVDE

Napiši komentar