17-03-2022

108 prolećnih POZDRAVA SUNCU

Pozivam vas 20. marta u 9:30, na dan prolećne ravnodnevnice, da uz 108 pozdrava suncu proslavimo povratak svetlosti i života.

Istog dana u 16 časova biće organizovana i prikladna meditacija.

 

Lagano se opraštamo od hladne i trome zime. 20. marta 2022., na dan prolećne ravnodnevnice, stupa na snagu raspevano, mirišljavo i razigrano proleće.

Ako ste već postavili nameru za ovu godinu, sada je vreme za akciju. Vreme je za materijalizaciju zamisli.

Ukoliko niste, evo dobre prilike za to. Iskoristite još ovih par zimskih dana da je u miru postavite. Razmislite kuda to želite da idete, kako želite da se osećate. Vizualizujte. Osetite. Čujte. Pratite svoje srce u svemu tome.

Uz energetski jake dane uvek idu i rituali. Prolećna ravnodnevnica je jedan od njih.

U ovom slučaju preporučljivo je:

  • da se sprovede prolećno čišćenje tela da bismo se oslobodili tromosti i očistili jetru – tokom proleća je aktivan meridijanski par jetra/žučna kesa
  • da se osveste misli koje nas sabotiraju na putu duše, zapišite ih
  • da se naprave afirmacije – kratke moćne rečenice, suprotne od uverenja koja nas koče
  • da se temeljno očisti životni prostor
  • da se prerede stvari i izbaci sve nepotrebno
  • da se okadi životni prostor ili sprovede već neko energetsko čišćenje posle pospremanja
  • da se uredsredi na pozitivnu stranu uma
  • da se (najzad) pronađe odgovarajuća fizička aktivnost – u astrološkom smislu kreće period energičnog i aktivnog ovna

Prolećna ravnodnevnica je simbol borbe između tame i svetla, smrti i života. I baš od ovog dana, dani će biti sve duži a mi ćemo zapamtiti da je tama sastavni deo života i da će uvek, koliko god da je tamno, doći svetlost. Tama je uvek u službi svetla.

Drevni narodi su posmatrali prolećnu ravnodnevnicu kao sjedinjavanje jina i janga, noći i dana. Energija savršene ravnoteže muškog i ženskog principa dozvoljava univerzumu da se manifestuje. Pošto je svako od nas kosmos za sebe – mikrokosmos, u ovom periodu imamo energetsku podršku da manifestujemo želje svoje duše.

Upliv jako dobre pokretačke energije je dostupan narednih dana ali da bismo mogli da je integrišemo i najbolje usmerimo, moramo je biti svesni. Treba da budemo otvoreni i pristupačni.

Postavite nameru ili revidirajte već postavljenu, uradite bar neki od nabrojanih rituala a onda se pojavite na radionici 20. marta da zajedno sa mnom uradite sjajnu vežbu pozdrava suncu. Sve ovo će olakšati prilagođavanje ritmu prirode i vibracijama univerzuma.

Praksa pozdrava suncu jača snagu volje. Ono za šta sada smognemo snage, hrabrosti i volje označiće nam celu godinu koja je pred nama.

Pozdrav suncu je sekvenca koja se sastoji iz 12 položaja. Aktivira naša individualna sunca, mesto gde su hrabrost, volja i snaga koje su nam sada neophodne da zakoračimo iz zimskog sna u aktivna prolećna dešavanja.

I da rezimiramo: 20. marta u 9:30 počinje radionica vežbama zagrevanja i osvešćivanja tela i daha, nastavljamo sa 108 pozdrava suncu – bitno je da učestvujete, pa koliko uspete – i na kraju časa je zaslužena produžena duboka relaksacija.

Istog tog dana u 16 časova, organiovaću prikladnu meditaciju i na taj način ćemo definitivno i dočekati proleće koje stiže oko 16:30.

Radujem se vežbanju sa vama!

Za prijavu i sve dodatne informacije kliknite ovde

 

Datum: 20.03.2022.

Vreme: 9:30-11:30 / 16:00-17:00

Mesto: Zoom

Cena: na bazi donacije

 

Napiši komentar