O meni


 

Snezana Dobrilovic

Zovem se Snežana Dobrilović. Nakon završetka Ekonomskog fakulteta u Beogradu i  petogodišnje poslovne karijere, a u potrazi za raznim odgovorima, krećem put Beča gde završavam osnovne i master studije poslovne informatike.

Kao rezultat interesovanja za istočnu filozofiju još iz srednjoškolskih dana, paralelno sa studijama u Beogradu počela sam da praktikujem Hatha jogu. Boravak u inostranstvu je učvrstio vezu sa ovom drevnom disciplinom koja mi je pomogla da se nosim sa iskušenjima i izazovima koji prate  život u stranoj zemlji. Joga postaje moj životni stil, tako da uporedo sa stručnim studijama u inostranstvu traju i do tada moje najizazovnije i najozbiljnije studije, mene same i sveta oko mene.

Inspirisana velikim učiteljima iz oblasti joge kao i drugih srodnih disciplina, koje sam imala i imam priliku da sretnem na svom putu, 2014. godine postajem sertifikovani instruktor Hatha joge po medjunarodnom standardu YTT 200 Yoga Alliance. Veliki upliv u moju praksu ima Iyengar joga koju praktikujem od 2011. godine. Jogičke tehnike duboke relaksacije postaju takođe značajno polje mog interesovanja. Shvatam njihov značaj za modernog čoveka, koji se nalazi u neprekidnoj akciji i pod svakodnevnim stresom.

2019. godine završavam obuku za Usui Reiki kod Margarite Milenković u Beogradu a iste te godine i za energetske metode po Tadeusu Stareku kod Slawomira Sowke u Beču.

Od 2013. praktikujem Kundalini jogu po učenju jogi Badžana. Pošto sam iskusila njene moći rešavam da se školujem na tom polju u AmarDas kundalini joga centru u Beču i Septembra 2020. postajem KRI sertifikovani učitelj kundalini joge.

Kao rezultat velikog intresovanja za kinesku tradicionalnu medicinu, oktobra 2020. započinjem u Beču obuku na polju Kineziologije – Touch for Health.

Jogu poistovećujem sa životom jer i ona zahteva istrajnost i upornost, isto kao i život. Kada se nadjemo pred iskušenjima i izazovima isto je kao i kada smo u zahtevnom joga položaju. Možemo odustati ili naći snagu u sebi i ostati u njemu. Koncentracija na disanje i vera u sebe već su pola uspeha. Mi sami smo vlasnici svega što nam je potrebno za ostvarivanje naših ciljeva a joga je način da postanemo svesni te moći koja spava duboko u nama.

Srećna sam i zahvalna na svakoj prilici  da podelim stečena znanja i iskustva sa mojim učenicima i svim osobama koje su spremne da se otisnu na izazovni put samospoznaje.