Zvučna masaža


Dokazano je da je zvuk jedno od najmoćnijih sredstava za relaksaciju i za otpuštanje duboko ukorenjenih emocionalnih trauma.

Zvuk je efikasno sredstvo povratka tela na njegovu izvornu vibraciju. Kao rezultat imamo jasnu sliku svoje životne svrhe.

 

Šta je zvučna masaža i kako se odvija?

sound bath

Zvučna masaža ili masaža zvučnim činijama je terapeutska metoda opuštanja.

Tokom masaže osoba je u, po mogućstvu, udobnoj odeći a zvučne činije su postavljene po telu i/ili oko njega. Udaranjem palicom u zvučne činije nastaju nežni zvukovi i vibracije koje prožimaju sve ćelije, organe i skelet.

Zvuk i vibracija otpuštaju blokade u zglobovima i mišićima.

Celo telo se oslobađa napetosti i ulazi u iskustvo duboke relaksacije. Aktiviraju se samoisceljujuće snage i telo se vraća ili približava stanju prirodne harmonije.

Vaše je samo da se udobno smestite, prepustite zvukovima i vibracijama i da jednostavno budete, opažate i uživate. Sve ostalo se dešava samo od sebe.

 

Holistička metoda opuštanja

Posebnost zvučne masaže je u tome što se istovremeno angažuju i čulo sluha i unutrašnja suptilna spoznaja putem osećaja.

Harmonični zvukovi umiruju um.

Nežne vibracije činija prožimaju celo telo putem kože, tkiva, organa, kostiju, telesnih šupljina i telesnih tečnosti; otpuštaju mišićne napetosti i stimulišu cirkulaciju i tok limfe.

Opuštanje utiče na normalizaciju disanja, otkucaja srca, srčani puls, krvni pritisak i metabolizam što dovodi do regeneracije na svim nivoima.

Zvuk se širi posebno dobro kroz vodene medije. Pošto se ljudsko telo sastoji od približno 80% tečnosti, efikasan je prenos zvučnih talasa i vibracija koje pritom regenerišu i koriguju stečena odstupanja od ravnoteže.

Naučna istraživanja su dokazala da redovne zvučne masaže pomažu lakše prevazilaženje stresnih situacija – pojačavaju rezistentnost na stres – i razvijaju pozitivan odnos prema sopstvenom telu – učimo da mu pristupamo pažljivo i da pratimo njegove impulse. Na taj način se razvija sistem za rano upozorenje.

Redovni tretmani će ojačati nervni i endokrini sistem kao osnovne elemente imunog sistema.

 

Posle zvučne masaže…

… prisutan je osećaj blagostanja, emocije su u ravnoteži a um je bistar.

 

Dobrobiti zvučne terapije

 • Oslobađanje od stresa – dostizanje stanja duboke relaksacije
 • Regeneracija mišića
 • Olakšavanje bola u zglobovima, mišićima, ramenima i kičmenom stubu
 • Olakšavanje simptoma išijasa i migrene
 • Poboljšanje sna – kao logičan sled otpuštanja tenzija i anksioznosti
 • Snižavanje krvnog pritiska – jedna američka studija je pokazala da relaksacija uz zvučne činije u trajanju od 12 minuta značajno snižava krvni pritisak i otkucaje srca u odnosu na relaksaciju u tišini
 • Redukcija depresije – naučne studije su dokazale uticaj zvučnih činija na raspoloženje i značajan uticaj na neutralisanje depresivnih stanja
 • Balansiranje i harmonizovanje tela – vibracije tokom zvučne terapije dovode do harmonizovanja na ćelijskom nivou i balansiranja energetskog tela
 • Poboljšanje rada digestivnog sistema i cirkulacije
 • Pomoć u eliminaciji toksina iz tela
 • Uklanjanje tenzija i blokada u telu
 • Čišćenje energetskih centara – čakri i energetskih kanala – nadija
 • Uspostavljanje prekinutih energetskih tokova
 • Transformacija destruktivnih emocija – nisko samopozdanje, brige, strahovi, ljutnja
 • Jasna slika žvotne svrhe
 • Efikasno spuštanje moždanih talasa – ritam i frekvencija zvuka vrlo efikasno spuštaju moždane talase iz beta (budno stanje) u alfa (opuštena svest) stanje, a čak je moguće dostići i teta (meditativno) pa i delta (stanje dubokog sna) stanje. Što je niži nivo to je jače aktiviranje samoisceljujućih snaga organizma.

Iako nije zamena za klasične metode lečenja, zvučna masaža će biti jako korisna dopuna vašoj postojećoj terapiji i svakako odlična preventiva. Jednom kada se ravnoteža tela i duha naruši, potrebno je puno istrajnosti i snage da bi se ponovo uspostavila. Zato, budite mudri! Idite korak ispred!

 

Cena

Cena zvučne masaže zavisi od toga da li se radi o osnovnoj zvučnoj masaži ili o personalizovanoj uz koju ide i savetovanje.

 • osnovna zvučna masaža

50-60 minuta – 70 evra

Uklanja napetosti koje nastaju usled stresne svakodnevnice. Nežni zvukovi i zvučne vibracije će opustiti svaku ćeliju u telu i vratiti je na njenu izvornu frekvenciju. Stanje duboke relaksacije će aktivirati samoisceljujuće snage organizma. Duboka regeneracija je praćena i detoksikacijom. Efekti se osećaju par dana posle tretmana.

 • personalizovana zvučna masaža:

90 minuta – 90 evra

Posle uvodnog razgovora u kome ćete me upoznati sa temom na kojoj želite da radite, udobno ćete se smestiti za zvučnu masažu tokom koje će se obaviti i energetska čišćenja u skladu sa postavljenom temom. Posle masaže nastavljamo sa energetskim radom – bavimo se osvešćivanjem i uklanjanjem duboko ukorenjenih emocionalnih modela koji su doveli do postavljene teme. Dobićete i “domaći zadatak”.

Ovaj tretman je osmišljen tako da Vam pruži energetsku podršku na putu ličnog razvoja.

Zakažite svoj termin ovde.